Espen Domaas i J. B. Ugland Entreprenør og leilighetskjøper Grete Lindjord står ved stuevinduet (som fremdeles er dekket av byggestøv) i hennes nye hjem i Kanalbyen.

”Jeg er så utrolig spent!”

For to år siden kjøpte Grete Lindjord leilighet i Kanalbyen, og i januar 2019 er det overtakelse. Stemningen var til å ta og føle på da hun fikk se sitt nye hjem så godt som ferdig.

– Ååå, det er jo mye finere enn jeg trodde! Nå gleder jeg meg enda mer til å flytte inn, utbryter Grete entusiastisk mens hun entrer leiligheten sin i første etasje i A-bygget.

Tilbake til sjøen
Det er ikke vanskelig å se at leiligheten, med orkesterplass mot byfjorden, faller i smak hos den sprudlende dama.

– Jeg bodde i Henrik Wergelandsgate da Kanalbyen kom for salg, men lengtet etter å bo nærmere sjøen. Vi hadde hus på Andøya da de tre sønnene mine var små, og etter at vi flyttet derfra har jeg alltid savnet å bo sjønært, forteller Grete.

Med et nedarvet medlemsnummer i Sørlandet Boligbyggelag fikk Grete velge leilighet på øverste hylle.

– Da Kanalbyen ble lansert hadde medlemmer i Sørlandet Boligbyggelag forkjøpsrett, og det fungerer slik at medlemskapene med lengst ansiennitet får velge først. Du kan tro jeg var glad for å sitte på bestemors gamle medlemsnummer, det er jo grunnen til at jeg fikk kjøpt denne fantastiske leiligheten, poengterer hun.

Espen Domaas viser vei på byggeplassen.

Om interiør og oppfølging
Grete har allerede planlagt innredningen i detalj.

– Jeg ser alt for meg! Her skal lysekronen jeg kjøpte i Praha for 30 år siden henge, sier hun og peker mot et av strømuttakene i stuetaket. – Og her skal den nye spisestua stå. Blir ikke det fint, Espen?

Espen Domaas, prosjektleder i J. B. Ugland Entreprenør, responderer umiddelbart.

– Jo, det blir kjempefint, Grete, bekrefter han smilende, og loser henne vennlig videre for å vise hvor uttaket til vaskemaskinen kommer på badet.

At Lindjord har fått en god relasjon til Domaas, er lett å merke.

– Helt fra første stund har det vært en flott prosess. Alle jeg har møtt i forbindelse med kjøpet, både fra Kanalbyen, Sørmegleren, J. B. Ugland Entreprenør og andre leverandører, har vært hyggelige og positive. Jeg har fått god informasjon og super oppfølging fra A til Å, understreker Grete.

Midt i smørøyet
Som bestemor til fem ser hun frem til å benytte alle aktivitetsmulighetene i nærområdet.

– Rett utenfor leiligheten blir det promenade og torg med nedtrapping mot vannet, mellom byggene kommer det lekeplass, og på andre siden av kanalen bygges en innendørs klatrepark. I tillegg er jo Odderøya i seg selv utrolig flott. Vi legger ofte søndagsturen innom kafeen for å ta en kopp kaffe og en vaffel, selv om Viljebakken opp igjen kan være i tøffeste laget, innrømmer Grete og ler godt.

Domaas og Lindjord har fått en god relasjon i løpet av kjøpsprosessen.

 

Bolig for fremtiden
Etter 30 år som ansatt på Ternevig Sykehjem i Vågsbygd, gikk Grete av på AFP for et par år siden. Hun fylte 66 år i år, og synes dette er en utmerket alder til å innta drømmeboligen hun skal bo i så lenge hun kan.

– Som jeg sier til sønnene mine: Nå er jeg seksogseksti, og nå gjør jeg som jeg vil! Jeg kommer ikke til å reise bort et eneste sted neste sommer. Da skal jeg bare kose meg med familien og kjæresten min i den nye leiligheten, spasere bort til Kilden og Fiskebrygga inn i mellom, og kort sagt nyte livet i mitt fantastiske, nye hjem, avslutter Grete Lindjord, fornøyd leilighetskjøper i Kanalbyen.