Forside / Om Kanalbyen / Bildeling som funker!

Fornøyd med bildelingsordningen

MØT SIRI

Siri flyttet til Kanalbyen i desember, og har blitt en flittig bruker av bildelingsordningen. Selv om hun foretrekker sykkelen er det å ha bil tilgjengelig gull verd, særlig med to tenåringer om skal hit og dit. Hun håper ordningen fortsetter, at beboerne får øynene opp for hvor bra den er.

Fem kjappe:

Hva liker du best med bildelingsordningen? Jeg bruker mest sykkel, men det er supert for meg og mine barn å ha denne muligheten ved behov. Det jeg liker best med ordningen er at bilene står klare i garasjen, ferdig ladet og det er bare å kjøre av sted. Elsker også at jeg kan leie bil en time, eller flere dager. 

Er det en enkel prosess å booke, samt å levere inn bilen? Ja, veldig enkelt. Du åpner bilen med noen tastetrykk på mobilen, og ved levering er det bare å klikke opp garasjen og kjøre bilen på plass. Du må selvfølgelig plugge inn og ut laderen, men det går jo sabla kjapt;)

Har du ikke leid bil via Hyre (appen) før, lager du bruker og sitter bak rattet på fem minutter. Alt går via mobilen, og utgiftene regnes ut automatisk når du avslutter.

Er det en god økonomisk ordning for beboere? Det kommer litt an på hvordan man regner og hvor mye man bruker bil. Leier du f. eks. ut garasjeplassen og ikke bruker bil så ofte er det garantert lønnsomt. Eller har du noen ganger bruk for en bil nr. to er det nok billigere å bruke ordningen enn å investere i ekstrabil og parkering til denne.

Setter du for eksempel pengene du ville brukt på bil i aksjer, er det i hvert fall lønnsomt (om disse aksjene går veien🚀). Bil tjener man jo ikke penger på🤪

Dette er en prøveperiode her i Kanalbyen. Ønsker du at ordningen fortsetter? Ja, det ønsker jeg! Det er en finfin mulighet for oss som bor her. Men dessverre ser jeg at bilene ofte er ledige, så er redd det ikke blir oppdaget hvor bra det er før ordningen stoppes.

I mars og april er det ingen månedsavgift på å delta i ordningen, så nå er tiden for å teste det ut!