Urbane livsnytere

Selv om du bor alene trenger du absolutt ikke være alene! De mange gårdsrommene i Kanalbyen er laget for sosiale møter mellom naboer, og tar du en liten rusletur i nabolaget treffer du garantert på hyggelige medboere. Et stort mangfold aktiviteter, både innen- og utendørs, gjør at du aldri trenger å kjede deg. Med mindre du selv vil, da. Det er nemlig sunt å kjede seg iblant.

Finn en ledig leilighet

Se flere ledige leiligheter i leilighetsvelgeren

Antall soverom
Etasje
Ferdigstillingsgrad
Pris
Gå til leilighetsvelger

Bo i Kanalbyen

Odderøya

Byens stolthet, den vakre øya som Kanalbyen ligger på. Her er det turstier og joggeløyper for alle typer atleter. Og trenger du en pust i bakken finner du benker, stubber og knatter overalt. Et mangfold av kunstnere holder også til på Odderøya, og mange har utsalg gjennom hele året. Odderøya er rett og slett et eldorado av opplevelser. Ta en titt på øyas hjemmeside.

Vaffelbua

Kaféen på søndre batteri er den perfekte pit stop på søndagsturen. Den er åpen hele året, og har vafler, is og diverse drikke på menyen.

Fiske

Odderøya er spekket med gode fiskeplasser, og du kan få alle typer fisk her. Det er også en av Grønberg Sports favorittplasser for sjøørret.

Kajakkpadling

Med egen kajakkbod er Kanalbyen det perfekte startstedet for en fin tur i kajakk. Velforeningen har også to kajakker til utlån for beboerne. Padle gjennom kanalen ved fiskebrygga og sjekk det yrende livet der om sommeren. Eller padle ut til den ytterste nøgne ø for stillhet og fred. Når vår egen kanal åpnes etter tredje byggetrinn kan du i tillegg padle tvers gjennom Kanalbyen.

Kilden

Nest nærmeste nabo til Kanalbyen, og et praktbygg med like praktfullt innhold. Programmet har et bredt spekter, fra konserter, stand-up og et brekt spekter teaterforestillinger.

SKMU og Kunstsilo

Sørlandets Kunstmuseum har et innholdsrikt program, og når Kunstsilo står ferdig i 2022 vil det utvides ytterligere. En flott promenade går fra Kanalbyen og forbi Kunstsilo, Kilden og Bølgen&Moi på Fiskebrygga.

Baneheia

Vil du tilbringe en varm sommerdag ved ferskvann kan du ta turen til Baneheia og 3. stampe. Det er et stort, flott vann med stupebrett, flytebrygger og sandstrand. Toaletter er på plass, og det er et populært område for hele byens befolkning.

Bragdøya

I hele skoleferien kjører badebåten fra Kristiansand sentrum til Bragdøya. Bragdøya er et offentlig friareale på 925 mål. Det gamle kulturlandskapet er åpnet med gamle idylliske veier og stier som gjør det lett å finne idylliske badeplasser på sydsiden av øya. Bragdøya kystlag holder øya vedlike, se aktiviteter her.

Fiskebrygga

Ved inngangen til Odderøya ligger Fiskebrygga, her er det fiskehandlere, isbar og flere spisesteder som også har uteservering om sommeren. Om sommeren er det også gratiskonserter hver tirsdag, med topp stemning og et yrende liv.

Kvadraturen

Shopping, spisesteder og opplevelser. Den én kvadratkilometer store Kvadraturen er spekket med opplevelser hele året.

Kultur, konsert, arrangementer

Visit Sørlandet har en strålende oversikt over hva som skjer i byen. Hold deg oppdatert!

Skøytebanen

Om vinteren er en stor isbane på Øvre Torv åpne for fri benyttelse.

Kino

Dårlig vær og innetid er ikke så dumt innimellom. Kristiansand Kino holder til en kort spasertur fra Kanalbyen.

Sommer på Torvet

Fra midten av juni til midten av august er det gratis konsert på byens torv. Sommer på Torvet startet opp i 2008, og mer enn ti år senere er det mer populært enn noensinne.