Forside / Området

Området

I POSE…

En fem-minutters spasertur fra Kanalbyen ligger Markensgate – hovedgaten for shopping og uteliv i Kristiansand. Markens utgjør sentrum av Kvadraturen, som inneholder nærmere 400 butikker og et mangfold av kaféer, restauranter, bakerier og utesteder.
Beboerne i Kanalbyen får altså gåavstand til det meste de måtte ønske seg eller trenge fra dagligvareforretninger, kjøpesentrene Sandens, Torvkvartalet og Slottet, klær- og interiørbutikker, apoteker, vinmonopol, jernvarehandler og leketøysbutikker. For ikke å glemme helserelaterte tilbud som trenings- og legesentre samt mye, mye mer.

…OG I SEKK

Svaberg, nydelige strender, turstier, skogsterreng og spektakulære utsiktspunkter; det er ikke uten grunn at Odderøya har vært et yndet utfartssted for generasjoner av sørlendinger og turister på besøk i Kristiansand.
I området rundt Odderøya fyr, havnefyret ved innseilingen til Vestre havn, er det fantastiske svaberg som egner seg til soling, bading og fisking. På Kolerastranda og i Bendiksbukta kan barna leke på gressplener og sandstrender. Hele øya er dessuten et joggeparadis med stier på kryss og tvers og rundt hele naturperlen.
Også dyrene elsker Odderøya, og dammen Salamanderparken er spennende for store og små. I tillegg bor det en rådyrstamme her, og på toppen av øya ligger et gammelt bjørnehi som sist var bebodd på 1700-tallet.