Mangfold og moro

Like ovenfor Peisestuen ligger det er flott barnehage. Her har de fokus på å leke ute i naturen, hele året gjennom. Enhetsleder Malene Lehmann forteller litt om hvordan de bruker nærområdet.

Mye å finne på!

– Da Peisestuen stod ferdig, opplevde vi at det ble en forlengelse av vårt uteområde. Vi er så heldig å ha en port i gjerdet vårt som leder direkte ut til Peisestuen. Lekeplassen benyttes flere ganger i uka med alle aldersgruppene i barnehagen. Vi opplever at lekeplassen er godt tilrettelagt for barn i alle aldre, og den gir mulighet for progresjon i leken etter hvert som man blir eldre.

Også ballspill er populært, og ballbanen er flittig i bruk.

– Fotballbanen benytter vi både til ballek, dans, tumling med de minste, sekkeløp og tautrekking på 17.mai. Vi stortrives i Peisestua året rundt!

Det er få barnehager som kan skilte med en slik beliggenhet, omgitt av sjø, skog og kultur, noe Lehmann er helt enig i.

– Vi mener for øvrig at vi har en helt perfekt beliggenhet med nærhet til både natur, kultur og byliv. Vi er ute på tur minimum to ganger i uka, men i den varme årstiden blir det langt mer. Vi benytter oss av hele øya og alt den har å by, på med lek både i skog og ved sjø. Vi fisker etter krabber og bader, plukker blåbær og sover i hengekøyer. Samtidig har vi kort vei til Kvadraturen og alt den har å by på av aktiviteter.

Barnehagen har vokst i takt med nye beboere på Odderøya, og flere barn i Kanalbyen går i barnehagen her.

– Kanalbyen har gitt et oppsving til antall barn hos oss, og vi har de siste årene økt opp fra 36 til 60 barn. Vi håper å se flere barnefamilier fra Kanalbyen etter hvert som flere leiligheter står klare.