Forside / Om Kanalbyen / Barn i Kanalbyen

Mye å finne på

MØT HELENE OG ARIEL

Den lille familien flyttet fra en mindre leilighet lenger oppe i Kvadraturen til en tre-roms i Kanalbyen. Selv om de har bil, er det sykkel og beina som er de mest brukte transportmidlene. Det meste de trenger er innen gåavstand, og med bading som Ariels favorittaktivitet trenger de ikke gå langt.  Kanskje ikke så rart man er glad i vann når man deler navn med en kjent havfrue;)

Fem kjappe:

  1. Hvorfor flyttet dere til Kanalbyen?  Vi trengte mer plass og ville bo tettere på sjøen.
  2. Hva er det beste med å bo her? Det aller beste med å bo her er å kunne bade når vi vil! Ariel synes utsikten er veldig fin, og vi liker at vi har har vår egen bydelskafé – Solskinn og Latter.
  3. Bruker dere gårdsrommene, leke- og badeplassene og de sosiale møtestedene i Kanalbyen? Ja, vi bruker alt av fellesområder. Det er gøy for både barna og voksne.
  4. Hva bruker dere i nærområdet? Vi bruker Odderøya, og ellers så bader vi når vi kan.
  5. Hva synes dere om bomiljøet? Bomiljøet er veldig fint! Naboene er hyggelige, og alle hilser på hverandre. Det gjør at vi får tilhørighet, og det øker trivselen.

Odderøya har mye å by på for barna, ikke bare turstier og badeplasser. Ny klatrepark for voksne og barn finner du få meter fra Kanalbyen. Geitmyra matkultursenter for barn ligger et par minutter unna, og de har aktiviteter gjennom hele året. Og så har vi Peisestuen – det fantastisk flotte park- og lekeområdet som er under bygging. Det får direkte tilgang fra Kanalbyen, og parken vil blant annet inneholde lekeapparater, sklier, zipline og flere utsiktspunkter, treningsapparater og rekreasjonsområder. Kunstgressbanen står i dag ferdig, og resten av parken ferdigstilles i løpet av 2021.