Forside / Om Kanalbyen / Blomstrende bomiljø

Du trenger aldri kjede deg!

Mer enn 22 ulike aktivitetsgrupper er aktive i Heime-appen som beboerne bruker. Mange har ukentlige aktiviteter, og gruppa “Ildsjeler” har over 40 medlemmer som planlegger – og gjennomfører – gøyale ting for nabolaget.

Det er utrolig moro å se hvordan det gode bomiljøet blomster, og i en spørreundersøkelse blant beboerne forteller mer enn 60 % at de har deltatt på aktiviteter i regi av Heime.

Norges beste uterom

Kanalbyen er på vei til å bli en levende, urban bydel og de offentlige byrommene er resultatet av et godt samarbeid med Kristiansand kommune. De designes for å  supplere hverandre og invitere inn til fine møteplasser. Eksempler på disse er Peisestuen, kanalen og badeplassen, som åpner våren 2025.
Peisestuen ble overrakt Kristiansand kommune i 2021, og i år ble den kåret til Norges beste uterom! Det flotte parkanlegget på Odderøya er utrolig populært, både blant Kanalbyens beboere og byens befolkning.

Har du ennå ikke vært der, er det bare å fylle kaffe på termosen og pakke pølser i sekken. Her er det nemlig bålplass, griller og sittesoner, balløkke og lekeapparater utenom det vanlige. Moro for små og store barn.

Kurs hos Gvino

Vår gode nabo, Gvino, holder stadig nye kurs og vinsmakinger. I oktober kan du for eksempel oppleve Lise Aanes, naturvinskribent i Dagens Næringsliv og en av Norges fremste forkynnere av naturvin. Her kan du lese mer og melde deg på kurs som kommer.

Knuden

Kulturskolen er i gang med høstens undervisning innen mange forskjellige retninger. De tilbyr også gratiskonserter flere ganger i måneden – her kan du finne ut mer.

Nye benker og stoler

Odderøyas venner har satt ut flere nye benker og stoler på Odderøya, så nå er veien kort for å finne en behagelig utkikkspost eller sted for piknik.