Forside / Om Kanalbyen / Bærekraftig delingskultur

Delebilordning som funker!

Å ha bil er dyrt, det er det ingen tvil om. Og når du bor så sentralt som i Kanalbyen er det kanskje ikke så ofte du har bruk for bilen? Dag Runar Pedersen har flyttet fra byens østside til Kanalbyen, og er storfornøyd bruker av bildelingsordningen. Gjennom appen Hyre har Kanalbyen to el-biler til leie, en VW ID.3 og en VW ID.4. Disse kan leies på timebasis og over lengre perioder, som til helgeturer. Bra for lommeboka, bra for miljøet!

 

Noen kjappe:

Hadde du egen bil før du flyttet til Kanalbyen?

Ja, jeg hadde en bil hvor leasingperioden gikk ut i juni måned. Bestemte meg for å forsøke å leve uten bil når jeg bodde i byen. Så da nyheten om bildeling kom, ble det en fantastisk god løsning.

Hva trenger du bil til?

I hovedsak handler det om innkjøp. Jeg har også noen ganger behov for bil i f m sykehusbesøk. I disse koronatider er jeg også forsiktig med kollektivt – så har behov for langturer noen ganger.

Hadde du erfaring med bildelingsordning?

Nei, jeg har ingen tidligere erfaring med bildelingsordning.

Hvor ofte bruker du dele-bil?

Jeg synes jeg har bruk den ganske ofte. De to siste helgene har jeg hatt behov for bil t/r Oslo. I tillegg til innkjøpsturer. Så minst en gang i uken føler jeg at bil er bra.

Hva er dine tanker om Hyre-appen, er den brukervennlig?

Når du først kommer inn i rutinene med appen, fungerer den helt smertefritt.   Også det at du kan reservere bilen fram i tid, er gunstig for min del.

Synes du prisen er gunstig?

Prisen for både time og dagleie er gunstig. Sett opp mot å ha egen bil og mitt behov, er dette helt perfekt.

Har du kommentarer til eventuelle forbedringer ved ordningen?

Så langt synes jeg ordningen fungerer helt tilfredsstillende.  Det som kan og bør forbedres er systemet for lading langs veinettet. Hver leverandør har sin app som du må ha.  Ble anbefalt Fortum-appen for lading, og den fungerer bra.