Forside / Om Kanalbyen / Et moderne, bærekraftig bomiljø

Et moderne, bærekraftig bomiljø

I Kristiansand sentrum, med sjøen på den ene siden og skogen på den andre finner du Kanalbyen – resultatet av et industrielt havneområde transformert til en svært attraktiv bydel. Ingen andre boligprosjekter på Sørlandet kan skilte med lignende kvaliteter, hvor valgmulighetene er så mange og beliggenheten så unik.

Kanalbyen ligger midt i kulturbeltet, med Kilden og Kunstsilo på den ene siden og Odderøyas kunstløyper på den andre. Fiskebrygga og Kvadraturen er en kort rusletur unna. Søker du stillhet er veien heller ikke lang: både skogens ro og havets sus befinner seg like utenfor døra.

Bærekraftig tankegang

Bærekraft har hele veien preget valgene som er tatt i prosjektet. Det innebærer blant annet BREEAM-sertifisering og et sterkt ønske om å berøre eksisterende natur og omgivelser så lite som mulig. Landskapet i bydelen skal oppleves som en helhetlig forlengelse av Odderøyas vakre landskap. Kanalbyen skal være et sted for alle, og det store mangfoldet i beboermiksen viser at intensjonen har lyktes.

Delingskulturen blomstrer

Beboerne i Kanalbyen har tilgang til delebiler og -sykler. I delerommet låner de blant annet pizzaovn, turutstyr, verktøy og annet. De som bor her arrangerer fotballkvelder, fellesbading og har etablert vinklubb. Savner du hage, har Kanalbyens mange gårdsrom et vell av frukttrær og ulike busker og vekster – også spiselige – til beboernes glede. Her møtes naboer til en kopp kaffe og en prat – ja, her er det godt å være.

En ekte kanalby

Den flotte kanalen åpner i juni 2023, og området rundt denne skaper nye møteplasser for alle som besøker Kanalbyen. Langs kanalen er det brygge for av- og påstigning i tillegg til sittetrapper hvor man kan nyte sola og se på småbåtene som passerer forbi.