Et etterlengtet tilskudd

Uke 18, 2024

Nytt spisested på brygga

I midten av mai åpner Fabriken Artisan Bakverk i nyrenoverte lokaler på brygga i 2A, nærmest Kunstsilo.

Helt siden Fabriken åpent i 2016, har folk reist langveisfra for å nyte surdeigsbakst og steinovnspizza i et gammelt fabrikklokale på Hunsfos. Når tiden endelig var inne for et utsalg i Kristiansand, falt valget på Kanalbyen.

– Vi var på jakt etter et annerledes lokale, som ikke lå midt i sentrum.

Eier Thordis Lilja Arnadottir er svært fornøyd med resultatet.

– Beliggenheten i Kanalbyen er helt unik! Ikke bare er vi helt i vannkanten, vi har også Kunstsilo og Kilden som nærmeste naboer.

Hun gleder seg til å ønske både beboere og andre velkommen, og forteller om et helt nytt konsept, med noe for alle.

– Vi vil ha åpent fra klokken 9 hele uka, også på søndager. I bakeriutsalget kan du kjøpe ferske surdeigsbrød og annen gjærbakst, kaker og søte saker. Alt bakt fra bunnen og stekt i steinovn.

– Vil du sitte ned, har vi også småretter, salater og supper fra klokken 11. Når været er fint er det deilig å sitte ute, men den fantastiske utsikten får du også på kjøpet inne.

Selv om konseptet er nytt, har de med seg noen publikumsfavoritter fra Hunfos, som smoothiebowls, salater og selvfølgelig signaturretten pizza – med noen nye toppinger.

– I helgene blir det egen brunsjmeny mellom klokken 11 og 15, med utrolig mye godt! Her kan du mikse etter eget ønske fra et stort utvalg, inkludert både egg og pannekaker. Kaffe av ypperste klasse hører selvsagt også med.

Her kan du altså sitte med tean i tanga og kose deg med de deiligste retter. Pluss kvalitetsdrikke fra Hunsfos Mikrobryggeri, cocktails og ferskpresset juice. Fabriken har full skjenkebevilgning og spennende drinker på barkartet.

– Forventningene er høye, for dette satser vi virkelig på, understreker Thordis Arnadottir. – Vi har mye godt å by på, både i bakeriet og restauranten. Nå gleder vi oss skikkelig til åpningsdagen, og håper og tror vi blir tatt vel imot!

Åpningstidene er fra klokken 9 til 23 hver dag, i alle fall i sommersesongen. På fabriken.no kan du bestille både bord og take-away, eller send en mail på post@fabriken.no.