Forside / Om Kanalbyen / Info fra Kanalbyen / Friluftsliv i Kanalbyen

Friluftsliv i Kanalbyen

Intervju med Knut Arne Gjertsen

 1. Hvorfor flyttet du til Kanalbyen?
  Etter 31 år i «østlendighet» ville vi flytte til Kristiansand igjen. Kanalbyen var midt i smørøyet for oss! Ny leilighet og byens fineste havnepromenade var et pluss, men det var nærheten til sentrum, og det flotte turområdet på Odderøya som ble avgjørende for oss. Jeg må også nevne nærheten til Fiskebrygga og Kilden, og ikke minst rosinen i pølsa – kajakkboden like ved sjøen. Her har vi det fantastisk og legger fra oss et mye mindre klimaavtrykk enn før.
 2. Hva er dine tanker om bomiljøet?
  Varierte bygninger «med tean i tanga», grøntområder og hyggelige naboer. Tenk deg solnedgang på Havnepromenaden med hyggelige naboer og noe godt i glasset! Det er godt for sjelen.
 3. Hva jobber du med til daglig?
  Jeg leder Fullriggeren Sørlandet – byens smykke. For tiden jobber jeg med å gjenerobre skutas plass i sørlendingenes hjerter. Det begynner med musikalsk skalldyrcruise på fjorden med kjente artister og seiltokt langs Sørlandskysten.
 4. I Kanalbyen er naturen og sjøen nærmeste nabo – hvor viktig er dette for deg?
  Jeg er glad i sjøen og elsker å stikke ut en tidlig morgen i kajakken. Da er kameraet også med. For nærmere naturen kommer man ikke! Stille sjø, soloppgang og fugler som kvitrer er en fantastisk opplevelse så nært sentrum. Om ettermiddagen og i helgene blir det lengre turer sammen med noen gode naboer. Dybingen og Bragdøya er ikke langt unna, og er en fin opplevelse.