Forside / Ukategorisert / Hurra for Kanalbydagen!

Mange tok turen til Kanalbyen denne søndagen, og det var topp stemning for store og små.

 

Åpen byggeplass
For første gang fikk publikum komme inn på byggeplassen til det nye byggetrinnet, og mange benyttet sjansen. Visningsleilighetene ble flittig besøkt og fornøyde meglere og utbyggere hadde hendene fulle.

Ny fotballbane
Ordfører Harald Furre fikk god hjelp av ivrige barn til å klippe snora og erklære den nye fotballbanen for åpnet. Banen ligger i parken som kalles Peisestua, et lite steinkast fra Kanalbyen. Deretter briljerte to av heltane fra Sørlandet med triksekunster og spilte fotball med barna. Det vanket både fotballer og vannflasker, og boller og is gikk ned på høykant i det fine været.

Peisestua
Historisk sett ble området hvor den nye parken bygges kalt for Peisestua. Det var et populært utfartssted for byens innbyggere, og Jon Arthur Johannessen fra Odderøyas venner fortalte litt om områdets historie.
Deretter tok landskapsarkitekt Gøril Mortensen over og delte spennende planer for parken. Gjenbruk av gamle elementer blir viktig, og dagens terrengformasjoner vil utnyttes for å bevare naturen. Nye, morsomme aktiviteter vil komme til –  som en lang sklie og zipline. Dette blir en perfekt plass for piknik i flotte amfier og sitteområder. Ut fra Peisestua vil skogsvei og stier føre til flotte utsiktspunkter, og parken vil være til glede for hele byens befolkning. Vi gleder oss!

Takk til alle som var med!