Forside / Alder / Fornøyde kanalbyen beboere / Jeg er så utrolig spent!

Jeg er så utrolig spent!

For to år siden kjøpte Grete Lindjord leilighet i Kanalbyen, og i januar 2019 er det overtakelse. Stemningen var til å ta og føle på da hun fikk se sitt nye hjem så godt som ferdig.

– Ååå, det er jo mye finere enn jeg trodde! Nå gleder jeg meg enda mer til å flytte inn, utbryter Grete entusiastisk mens hun entrer leiligheten sin i første etasje i A-bygget.

Tilbake til sjøen

Det er ikke vanskelig å se at leiligheten, med orkesterplass mot byfjorden, faller i smak hos den sprudlende dama.

– Jeg bodde i Henrik Wergelandsgate da Kanalbyen kom for salg, men lengtet etter å bo nærmere sjøen. Vi hadde hus på Andøya da de tre sønnene mine var små, og etter at vi flyttet derfra har jeg alltid savnet å bo sjønært, forteller Grete.

Med et nedarvet medlemsnummer i Sørlandet Boligbyggelag fikk Grete velge leilighet på øverste hylle.

– Da Kanalbyen ble lansert hadde medlemmer i Sørlandet Boligbyggelag forkjøpsrett, og det fungerer slik at medlemskapene med lengst ansiennitet får velge først. Du kan tro jeg var glad for å sitte på bestemors gamle medlemsnummer, det er jo grunnen til at jeg fikk kjøpt denne fantastiske leiligheten, poengterer hun.

Om interiør og oppfølging

Grete har allerede planlagt innredningen i detalj.

– Jeg ser alt for meg! Her skal lysekronen jeg kjøpte i Praha for 30 år siden henge, sier hun og peker mot et av strømuttakene i stuetaket. – Og her skal den nye spisestua stå. Blir ikke det fint, Espen?

Espen Domaas, prosjektleder i J. B. Ugland Entreprenør, responderer umiddelbart.

– Jo, det blir kjempefint, Grete, bekrefter han smilende, og loser henne vennlig videre for å vise hvor uttaket til vaskemaskinen kommer på badet.

At Lindjord har fått en god relasjon til Domaas, er lett å merke.

– Helt fra første stund har det vært en flott prosess. Alle jeg har møtt i forbindelse med kjøpet, både fra Kanalbyen, Sørmegleren, J. B. Ugland Entreprenør og andre leverandører, har vært hyggelige og positive. Jeg har fått god informasjon og super oppfølging fra A til Å, understreker Grete.

Midt i smørøyet

Som bestemor til fem ser hun frem til å benytte alle aktivitetsmulighetene i nærområdet.

– Rett utenfor leiligheten blir det promenade og torg med nedtrapping mot vannet, mellom byggene kommer det lekeplass, og på andre siden av kanalen bygges en innendørs klatrepark. I tillegg er jo Odderøya i seg selv utrolig flott. Vi legger ofte søndagsturen innom kafeen for å ta en kopp kaffe og en vaffel, selv om Viljebakken opp igjen kan være i tøffeste laget, innrømmer Grete og ler godt.

Bolig for fremtiden

Etter 30 år som ansatt på Ternevig Sykehjem i Vågsbygd, gikk Grete av på AFP for et par år siden. Hun fylte 66 år i år, og synes dette er en utmerket alder til å innta drømmeboligen hun skal bo i så lenge hun kan.

– Som jeg sier til sønnene mine: Nå er jeg seksogseksti, og nå gjør jeg som jeg vil! Jeg kommer ikke til å reise bort et eneste sted neste sommer. Da skal jeg bare kose meg med familien og kjæresten min i den nye leiligheten, spasere bort til Kilden og Fiskebrygga inn i mellom, og kort sagt nyte livet i mitt fantastiske, nye hjem, avslutter Grete Lindjord, fornøyd leilighetskjøper i Kanalbyen.