Paret trives med å spasere rundt i sitt nye nabolag.

Leilighet for fire og en firbeint

Lotte og Tom Refsdal solgte eneboligen på Hellemyr og kjøpte leilighet i Kanalbyen. Sammen med døtrene Kristine (23), Julie (20) ­og sin firbeinte ”attpåklatt” Milo gleder de seg til første sommer på brygga.

Ny livsfase
Lotte (48) og Tom (51) var kommet til et punkt hvor de synes det var naturlig å vurdere andre alternativer til huset de hadde hatt i 16 år.

– Vi var klare for neste skritt, og nærheten til sjøen gjorde at vi var tidlig ute med å sette oss på interessentlisten for første byggetrinn i Kanalbyen. I tillegg er vi veldig glade i Odderøya, og gåavstand til Fiskebrygga og Kvadraturen var også kvaliteter vi likte ved prosjektet, forteller Lotte Refsdal.

Ved en morsom tilfeldighet har de, på tross av flytting til ny bydel, fremdeles noen av de samme naboene rundt seg. Både over og under dem bor det Hellemyr-folk som de kjente fra før.

Sven Erik Knoph, daglig leder i Kanalbyen, ser LOS-båten tøffe forbi.

Fra enebolig til leilighet
Det sympatiske ekteparet legger ikke skjul på at de var spente på hvordan det ville bli å flytte med hele familien og stort flyttelass til færre kvadratmeter enn de var vant til.

– Vi hadde et hus med mange ting som var samlet opp gjennom årene, men fikk heldigvis god tid til å planlegge hvordan vi skulle løse det mens leiligheten ble bygd, sier Tom.

De beskriver det som en modningsfase, og forteller at de var flinke til å selge og kvitte seg med det de ikke trengte eller ønsket å ta med videre.

– Det er jo fantastisk gøy med ny bolig, og siden vi hadde et par år fra vi kjøpte og til overtakelsen, fikk vi solgt mesteparten av de gamle møblene. Dermed kunne vi tenke fritt med hensyn til interiørstil, og endte opp med mye nytt. Et av favorittkjøpene mine er det runde spisebordet med gode stoler, som er sosialt og hyggelig når vi har gjester, understreker Lotte fornøyd og viser frem den lekre spiseplassen med slående utsikt mot fjorden.

Ikke vanskelig å bli glad i denne utsikten.


Åpen kjøkkenløsning og rund spisegruppe gir en hyggelig og luftig romfølelse.

Sykkelfamilie
Lotte jobber i kantina på Telenor, og beskriver den daglige sykkelturen fra Kanalbyen til Kjøita som ”nydelig”. Tom jobber i GHV AS i Vågsbygd, og selv om han bruker bilen til jobb, er han ofte ute og trener med sykkelen på fritiden.

– Sykkelparkeringen og sportsboden i parkeringskjelleren kom godt med, for vi hadde fem sykler med oss. Jeg liker godt å sykle, også på Odderøya, og har oppdaget flere steder som jeg ikke kjente til fra før, sier Tom.

Familiens kjæledegge, Milo, trives også i solveggen på verandaen.

Klare for sommer
Familien Refsdal flyttet inn i Kanalbyen i januar, i en periode med mye snø.

– Vi kommer ikke til å savne snømåkingen, sier Lotte og avslutter: – Nå er det varmen og sommeren vi gleder oss til. Selv om det har vært deilige, lune stunder på verandaen i vår, blir det skjønt å kunne spasere i lette klær til konsertene på Fiskebrygga. Vi stortrives etter to måneder i Kanalbyen og nye naboer i neste byggetrinn kan bare glede seg!

En bryggesleng i sola er alltid deilig.