Forside / Alder / Fornøyde kanalbyen beboere / Livet i sjøkanten

Livet i sjøkanten

MØT ELIN OG ROY

En vestlending og en østlending i sin beste alder flyttet til Kanalbyen etter å ha bodd i enebolig på Søm i 30 år. At overgangen var stor, er de enige om, men paret lot det gå sport i å pønske ut smarte oppbevaringsløsninger. De synes noe av det beste med å bo sentralt er å kunne gå eller sykle til det meste. Og selve «rosinen i pølsa» er den store verandaen med slående utsikt mot sjøen.

Fem kjappe:

 1. Hvorfor flyttet dere til Kanalbyen?
  Den vanlige leksa; ungene ute av redet og vi ville ha noe mindre og mer lettstelt, men samtidig med nok plass til at jentene kan komme hjem. Det var absolutt ikke et must at det skulle være i byen, men kriteriene for ny bolig var sjønært, utsikt og mye sol…
 2. Hva er det beste med å bo her?
  Sjønært, utsikt og mye sol :) Det beste i verden er å sitte på verandaen og nyte sol og sjølukt. Og selv om vinden jager oss inn av og til, er det ganske flott med litt frådende sjø også.
 3. Bruker dere gårdsrommene, leke- og badeplassene og de sosiale møtestedene i Kanalbyen?
  Vi var nede og badet en del ganger i sommer og utover høsten, men nå på vinterstid har vi overlatt badingen til de tøffe tirsdagsdamene. Ellers har vi gjerne tatt en kaffekopp på brygga både i høst og så langt i vinter. Vi har også planer om å bli enda bedre til å benytte oss av Solskinn og Latter sitt kreative tilbud. Vår gode venninne Colleen er amazing!
 4. Hva bruker dere i nærområdet?
  Definitivt Odderøya! Både som tur- og treningsterreng. Og så er det veldig koselig å ta en søndagstur innom de mange fine atelierene på øya, det er utrolig mange flinke kunstnere her!
 5. Hva synes dere om bomiljøet?
  Ja, folk er hyggelige og hilser alltid. Noen vil kanskje synes det er utfordrende å bo så tett, men med god dialog og positiv innstilling kommer man som regel langt.