Nybygg eller brukt – hva lønner seg?

Les hva «Kanalby-meglerne» Rita og Rolf sier om saken.

Kjøp av bolig er en stor og viktig beslutning, og for mange kan det være vanskelig å bestemme seg for om man vil kjøpe nytt eller brukt. Fordelene med en brukt bolig er gjerne at man kan overta den raskt, men samtidig er det lett å argumentere for fordelene med å kjøpe nytt.

Tidsriktige løsninger

– På generell basis kan man si at en ny bolig er nettopp det – og det vil si at den i de fleste tilfeller vil være mer moderne og ha høyere standard enn en brukt bolig, sier den erfarne megleren Rolf R. Elieson.  – Når det gjelder Kanalbyen spesielt er leilighetene mer miljøvennlige og energieffektive, og har et bedre inneklima enn mange brukte boliger.

Ingen overraskelser

Elieson peker videre på nybygg i Kanalbyen selges til en fast pris, og har smarte og effektive planløsninger med rom for tilpasninger i hver enkelt leilighet.

– Mange feilberegner oppussingskostnader når de kjøper brukt, forteller han. – Det vil alltid være behov for å forme en brukt leilighet til en stil som kjøperen skal trives med. Å pusse opp bad eller kjøkken, legge nytt gulv, slå ned en vegg og alt det andre kjøpere av brukte boliger gjerne gjør, blir fort mange hundre tusen kroner.

Trygghet ved kjøp

– Dessuten er det tryggere å kjøpe en ny leilighet, supplerer meglerkollega Rita Ommundsen. – Kjøpere i Kanalbyen får garantier på at leiligheten skal være i god teknisk stand. I tillegg har man gjennom Bustaddoppføringslova fem års garanti mot feil og mangler, noe som gir deg bedre rettsvern enn ved kjøp av brukt bolig.

Store opplevelser

De to megleren viser også til at det er lave kjøps- og overdragelsesomkostninger på nybygg som Kanalbyen, og lavere driftskostnader enn i de fleste brukte boliger.

– De som er så heldige å kjøpe leilighet i Kanalbyen får også en «opplevelsespakke» med på kjøpet, påpeker Rita Ommundsen. De flotte solforholdene, de mange møteplassene og ikke minst de fantastiske omgivelsene er faktorer som bidrar til den enorme etterspørselen etter leiligheter i Kanalbyen, avslutter hun.

 

Rolf R. Elieson

Eiendomsmegler rolf@sormegleren.no 990 99 107

Rita Ommundsen

Eiendomsmegler rita@sormegleren.no 990 99 108