Forside / nyhetsbrev / Sett deg på interessentliste til første salgstrinn!

Over sommeren starter salget av de første leilighetene i Kanalbyen, og tiden er inne til å registrere seg som interessent hos Sørmegleren.

– Vurderer du konkret å kjøpe leilighet i Kanalbyen, og ønsker å motta tegninger, invitasjon til informasjonsmøter og annet nødvendig materiell i forbindelse med salget av første byggetrinn, bør du sette seg på meglers interessentliste, sier Rolf Elieson, prosjektsjef i Sørmegleren.

Arkitektkonkurranse om Kulturkvartalet på Silokaia

Kanalbyen, Kristiansand kommune og Sørlandets Kunstmuseum og har invitert arkitekter fra hele verden til å transformere siloen til et fremtidsrettet kunstmuseum.

– Kornsiloen, som har Kilden på den ene siden og vil få boligene i Kanalbyen på den andre, ble tegnet av Arne Korsmo og Sverre Aasland i 1934. Den er et unikt eksempel på moderne norsk industriarkitektur, sier Sven Erik Knoph, daglig leder i Kanalbyen.

Bakgrunnen for arkitektkonkurransen er at Nicolai Tangen donerte sin private kunstsamling bestående av ca. 1.200 sentrale, norske kunstverk fra perioden 1930-1970 til hjembyen Kristiansand. Som en konsekvens av dette lanserte lokale politikere ideen å omgjøre hele eller deler av den gamle kornsiloen til et nytt kunstmuseum for både Tangen-samlingen og Sørlandets Kunstmuseum (SKMU).

– Målet videre, og utgangspunktet for arkitektkonkurransen som nylig gikk ut, er å samle SKMU, Tangen-samlingen, Kulturskolen og et senter for ung teaterkunst i samme område. Dette området, som vil kalles Kulturkvartalet, blir Kanalbyens nærmeste nabolag, og derfor er vi selvfølgelig svært spente på hva som vil komme av gode forslag, forteller Kanalbyens daglige leder Sven Erik Knoph og avslutter:
– Fristen for innlevering er 12. mai i år, og vi både håper og forventer å bli begeistret av arkitektenes visjoner for kornsiloen og Kulturkvartalet for øvrig. Følg med på kunstsilo.no