Forside / nyhetsbrev / Storslåtte Planer Hos Naboen!

Juryen har nå plukket ut seks finalister av 101 forslag i plan- og arkitekturkonkurransen om kunstmuseum og kulturkvartal på Silokaia.

Museet skal huse Sørlandets Kunstmuseum SKMU og Nicolai Tangen- samlingen, og kulturkvartalet vil sannsynligvis bestå av kulturskolen, Ungdomskilden og et senter for ung teaterkunst.

– Siden området ligger skulder ved skulder med Kanalbyen, blir det svært spennende å se hvilket bidrag som vinner i desember. Beboerne i Kanalbyen får med dette både et kunstmuseum, et kulturkvartal og Kilden Teater- og Konserthus som nærmeste naboer, sier Eivind Buckner i J. B. Ugland Eiendom på vegne av utbyggerne.

Ordfører i Kristiansand, Harald Furre, leder den sammensatte juryen som har vurdert de ulike forslagene både fra et arkitektonisk, kunstfaglig og byplanmessig perspektiv.
– Vi skal skape et kunstmuseum i internasjonal klasse og en fantastisk kulturskole. Det har vært en imponerende interesse for arkitektkonkurransen med 101 bidrag, sier jurylederen og fortsetter:
– De seks arkitektene som går videre til fase to skal utvikle sine konsepter med både spennende arkitektur, og de beste utstillingslokalene. Jeg gleder meg til neste runde i konkurransen og til å utpeke den endelige vinneren rett før jul, sier en godt fornøyd juryleder Harald Furre.

Bildet er hentet fra bidraget «061: Kultur-industrielt kompleks». Se alle forslag på kunstsilo.no