For store og små

En familie vil aldri trenge å kjede seg i Kanalbyen! Både barna og de voksne kan finne aktiviteter i nærheten, og best av alt – det finnes flust med ting å gjøre sammen.

Finn en ledig leilighet

Se flere ledige leiligheter i leilighetsvelgeren

Antall soverom
Etasje
Ferdigstillingsgrad
Pris
Gå til leilighetsvelger
Apartment Floor plan

Byggetrinn DE-TRE-SOSTRE

Leilighet S1-603

Pris 8 100 000 BRA m2 102,2 m2 Bygg S1
Apartment Floor plan

Byggetrinn DE-TRE-SOSTRE

Leilighet S1-903

Pris 8 200 000 BRA m2 102,1 m2 Bygg S1
Apartment Floor plan

Byggetrinn DE-TRE-SOSTRE

Leilighet S2-1002

Pris 12 950 000 BRA m2 142,8 m2 Bygg S2
Apartment Floor plan

Byggetrinn DE-TRE-SOSTRE

Leilighet S2-902

Pris 12 800 000 BRA m2 142,8 m2 Bygg S2
Apartment Floor plan

Byggetrinn DE-TRE-SOSTRE

Leilighet S3-1001

Pris 9 200 000 BRA m2 101,3 m2 Bygg S3
Apartment Floor plan

Byggetrinn DE-TRE-SOSTRE

Leilighet S3-1301

Pris 18 500 000 BRA m2 169,5 m2 Bygg S3

Bo i Kanalbyen

Odderøya

Byens stolthet, den vakre øya som Kanalbyen ligger på. Her er det turstier og -løyper tilpasset selv de minste barneføtter, og blir du trøtt mangler du ikke steder å ta en hvil. Benker, stubber og knatter finnes overalt. Les mer om Odderøya.

Peisestuen

Kåret til Norges beste uterom i 2023. Området ble kalt Peisestuen i gamle dager, og navnet er hentet frem fra glemselen. Det har blitt et populært parkanlegg, med lekeapparater, sandkasser, fotballbane og turstier. Nye, morsomme aktiviteter utenom det vanlige finnes her, som en lang sklie og zipline.

Turstier som fører til utsiktsposter, sittegrupper og flere utegriller gjør at dette er en perfekt plass for piknik.

Knuden

Kulturskolen Knuden ligger der kanalen munner ut, like ved Kunstilo og Kilden.

Det er en kommunal kulturskole for barn og ungdom fra 4 til 19 år, med tilbud innen de fleste kreative fag og uttrykksformer; dans, musikk, teater, visuell kunst og film og foto. De har jevlige konserter og aktiviteter, åpent for alle. Her kan du oppdage helt nye interesser, utvikle dine kunstneriske ferdigheter og få nye venner.

Vaffelbua

Kaféen på søndre batteri er den perfekte pit stop på søndagsturen. Den er åpen hele året, og har vafler, is og diverse drikke på menyen.

Geitmyra

Geitmyra ligger på Odderøya, en kort spasertur fra Kanalbyen. De jobber for at så mange barn og unge som mulig blir glade i mat som gjør dem godt. Her i Kristiansand har de ekstra fokus på sjømat, og det passer jo perfekt når du nesten kan stå på verandaen og håve inn dagens middag. De har en innholdsrik kalender – ta gjerne en titt!

Fiske

Odderøya er spekket med gode fiskeplasser, og du kan få alle typer fisk her. Det er også en av Grønberg Sports favorittplasser for sjøørret. Ta med poden, fiskeveske og Snoopy-stang, vi kan nesten garantere napp!

Kilden

Nest nærmeste nabo til Kanalbyen, og et praktbygg med like praktfullt innhold. Programmet har et bredt spekter, også for de minste med babysang og «LørdagsKilden» som er forestillinger for barnefamilier.

Kunstsilo

Når Kunstsilo åpner i mai 2024 vil en stor del av arealet vies et yngre publikum. De ønsker barn og unge velkommen til å utforske kunst på nye måter. Hos Kunstsilo kan barna møte kunsten og kunstopplevelser på sine egne premisser.

Aquarama

Byens badeland med sklier, bølgebasseng og mye mer. Beliggende på Bystranda omkranset av skateramper og sandvolleyballbaner, en fin spasertur fra Kanalbyen.

Baneheia

Vil dere tilbringe en varm sommerdag ved ferskvann kan dere ta turen til Baneheia og 3. stampe. Det er et stort, flott vann med stupebrett, flytebrygger og sandstrand. Toaletter er på plass, og det er et populært område for hele byens befolkning. Du kommer fint frem med barnevogn dersom du går inn fra Svarttjønn på Eg.

Barnas By

Kristiansand er barnas by, og tilbyr et mangfold av aktiviteter. Både i gåavstand fra Kanalbyen, og i områder utenfor sentrum. Vitensenteret i Markens er absolutt verd et besøk, og Dyreparken er jo en sikker vinner med Julius og Kaptein Sabeltann. Og hvorfor ikke ta en tur med det gamle damptoget på Setesdalsbanen? Eller utfordre høydeskrekken i klatreparken Høyt og lavt?

Her finner du haugevis av tips til aktiviteter.

Bragdøya

I hele skoleferien kjører badebåten fra Kristiansand sentrum til Bragdøya. Bragdøya er et offentlig friareale på 925 mål. Det gamle kulturlandskapet er åpnet med gamle idylliske veier og stier som gjør det lett å finne idylliske badeplasser på sydsiden av øya. Her kan dere låne robåt eller prøve dere i aktivitetsløypa, og vil dere tilbringe natten her er det også fullt mulig.  Bragdøya kystlag holder øya vedlike, se aktiviteter her.

Tresse og Nupenparken

I Tresse er det en stor lekeplass, og mange gressplener å boltre seg på. Christianholm festning ligger her, og festningsvollen med kanonene er åpen for alle. Nupenparken er et yndet pikniksted, men fontene barna kan bade i og en liten sandstrand like ved.

Skøytebanen

Om vinteren er en stor isbane på Øvre Torv åpne for fri benyttelse. Bilder fra Visit Norway. Se mer her.

 

Kino

Dårlig vær og innetid er ikke så dumt innimellom. Kristiansand Kino holder til i nærheten av Kanalbyen, og hvert år har de sin egen barnefilmfestival!

Samsen

Samsen kulturhus er Norges største, mest innholdsrike og mangfoldige kulturhus for unge fra 15–25 år. De har et bredt tilbud innen innen dans, musikk, kunst, film, media, klatring, parkour, konserter, festivaler og arrangementer.

Hva skjer?

Her er to flotte nettsteder med oversikt over hva som skjer for barn i byen:

Barn i byen og Visit Sørlandet