Forside / Om Kanalbyen / Trivsel på alle kanter

Trivsel på alle kanter

I en spørreundersøkelse blant beboerne i de to første byggetrinnene svarte hele 78% at «Kanalbyen er et fantastisk sted å bo». De resterende 22% mente Kanalbyen var et bra sted. Dette ser vi på som en seier, for vår førsteprioritet har vært trivsel for beboerne.

MANGFOLD

Vi ønsker mangfold i Kanalbyen og derfor er det viktig med en god leilighetsmiks med stor variasjon i størrelser og pris. Da vil vi få en blanding av mennesker i ulike

livsfaser, med forskjellig bakgrunn og inntektsnivå. Kanalbyen skal være en plass hvor alle kan trives – uavhengig av alder og hvor du er i livet.

MØTEPLASSER

Er det noe det finnes nok av i og rundt Kanalbyen så er det steder å møte andre. Det finnes noe for alle aldre og alle livssituasjoner. Her nevner vi noen – gå gjerne på oppdagelsesferd og utvid lista.

KULTURTORGET

Utenfor den nye kulturskolen, Knuden, etableres det et flott torg med spisested og sitteplasser ute. Her får du utsikt mot sjøen og kanalen.

SOLTORGET

Soltorget blir et møtested med utsikt mot innseilingen og Byfjorden. Her er også badetrapper og -stiger, og av- og påstigningsplass for båter. Her kommer også et næringslokale som vil tilby lett servering.

BADEPLASSEN

Nye Sjølyst bad med tilhørende badehus og stupetrapp etableres like ved De tre søstre. Her kan du stupe fra både tre og fem meter. Badeplassen vil få forbindelse til Sjøystveien via ramper og trapper, og det blir mange steder å sole seg eller sitte og ta livet med ro.

KANALEN

Langs kanalen som skiller Odderøya og Holmen blir det sitte- og oppholdsplasser ned mot vannet. Her kan du se på småbåtene som passerer eller kanskje se om det går fisk i kanalen?